Aankondiging.

Hallo foto vrienden. Je hebt een spiegelreflex camera in het bezit, en je weet niet goed hoe je het moet bedienen. Je hebt even geen kaas gegeten van sluitertijd, diafragma en ISO. Dan is het lastig om een mooie foto te maken. In een aantal filmpjes laat ik je zien hoe dit apparaat zijn werk moet doen. Ik laat je eerst zien wat we gaan behandelen. (DEEL 1 )

Onsamenhangend verhaal of camera`s en sensoren. Toch wel leuk om te weten hoe dit zit. (DEEL 2) (KLIK HIER ONDER)

https://www.youtube.com/watch?v=kHy8D6DFXJM

Je kunt in de camera een keuze maken. RAW of JPEG sterker nog “of alle 2” Na het zien van het volgende filmpje weet je waarom het toch beter is in RAW jou foto te maken. (DEEL 3) (TERUG NAAR LAATSTE FILMPJES).

Als eerste wil ik je laten zien wat Diafragma doet. Simpel uitgelegd is een ezelsbruggetje Klein getal (F2.8) weinig scherptediepte groot getal (F22) meer scherptediepte. Aan het eind van deze film heb een korte uitleg over de stappen zowel voor Diafragma, Sluitertijd en ISO. Voor als je dit nog niet wist.

Het volgende filmpje is een tussendoortje. Je zou je kunnen helpen meer onderwerpen te kiezen wat leuk zou kunnen zijn om deze te kunnen fotograferen. Ik noem deze maar: De inspiratie van fotografie opdoen.

De volgende filmpje SLUITERTIJD zul je ook in dit tabblad kunnen vinden.

Nu wordt het tijd voor het echte werk. Hoe zit het toch met de belichtingsdriehoek?

Veel foto plezier. (TERUG NAAR LAATSTE FILMPJES).