Begin hier met fotografie.

Als je begint met fotograferen is het lastig om te begrijpen wat en hoe je dit kunt doen. Je hoort telkens weer “De Driehoeks Belichting”. Maar kan iemand het je duidelijk uitleggen. We kunnen zeggen, JA.

Om het beter te kunnen begrijpen zul je eerst dit filmpje moeten kijken. Er zijn meer voorbeelden te vinden op de site, maar deze laat goed zien hoe de basis begint van de gebruik van jou camera is.

(vervolg) Let wel hij begint met volle stops in het tweede filmpje. Maar als je jou camera aanzet en kijkt door de zoeker zie in het midden een wat groter streepje met daarnaast zowel link als recht ook kleine streepje staan. Elk klein streepje is dus een derde van een stop. (zie hieronder)

Speel zo nodig nog een keer af. ————————-

Als je de sluitertijd wilt begrijpen, en je wil weten wat het doet in jou foto doet! Klik dan op het filmpje, en je leert hoe je de foto kunt het onderwerp kunt bevriezen en ook kunt laten zien dat er beweging is in het onderwerp. Aan jou de keuze.


Dan spreken fotografen ook veel over de witbalans. Wat kun je er mee, en hoe werkt dit. Mark Wallace van Adorama laat ons zien hoe je er mee prima mee kunt werken. Je wilt toch dat de kleuren in jou foto zo zijn zoals jij het gezien hebt. Uitleg voor Nikon en Canon.

Nu een grotere stap (grote stap) is het gebruiken van het “Histogram”. Het klink heel lastig maar je zult zien dat dit best mee valt. Speel zo nodig nog een keer af.

Veel foto plezier. (TERUG NAAR “LAATSTE FILMPJES”.)