Deel 08

Van landschap, mensen , produkt en nog veel meer onderwerpen die je voor de camera kunt halen.I

In dit deel (08) wil ik laten zien welke mogelijkheden er zijn van creatief fotograferen.

Ja, daar vraag je mij iets. Wat is het voordeel van lange belichtingen. Je kunt op een simpele manier toch een bijzondere foto maken wat toch een spannende foto kan worden. Dat is het antwoord. Maar hoe kun je dit doen. Maak hiervoor gebruik van een ND filter en neem de tijd.

Attilio Ruffo laat je zien hoe het werkt. Speel zo nodig nog een keer af.

Wat is een 16 ND filter en wat kun je er mee.

Een ND filter (Neutral Density) wordt ook wel een Grijsfilter genoemd. Met dit filter op je lens hou je een grote hoeveelheid licht tegen dat op de censor zal vallen. Het kan handig zijn als je op een zonnige dag graag een kleine scherptediepte zou willen maken. Het is ook populair bij landschaps fotografie, maar je kunt het ook in de stad gebruiken waar veel mensen bewegen. Die verdwijnen in de foto met dit filter. Leer in met behulp van dit filmpje het ND filter gebruik te begrijpen. Anthony heeft een prima uitleg hoe je dit kunt doen, en wat de verschillen zijn.

Laten we maar starten met macro. Iets wat kleine groter maken. Dus beter zichtbaar.

                                                                                                                                                                  Vervolg van vorige film.. Je hebt de macro foto gemaakt, maar wat nu?   Natuurlijk bewerken in Lightroom. Hier een prima uitleg. 

Het is leuk om product fotografie te doen. Hier een paar voorbeelden. Spelen met kleurtjes. 

Simpel product fotografie voor iedereen. Dit is de basis voor deze manier van fotografie.

Ooit al eens een foto van een fles bier gemaakt?                                             .                Hier wat tips, om echt te spelen met licht.                         

Je leuk aan het spelen met jou camera, maar dan kom je het probleem “Licht Reflectie” tegen. Hoe ga je hier mee om, zodat je er geen last van hebt.

Product foto met de flitser.

Nog meer flitsen. Maar nu gaan we eten vastleggen.

Het kijken naar licht is best lastig. Zeker als je dit wilt vastleggen met jou camera.

Mike Brown is een fotograaf die heel knap aan ons kan uitleggen waar je op moet letten. We willen toch betere foto`s maken!

Het is soms een heel gezeur  om scherpe foto`s te krijgen van een mooi landschap.

Soms is het NET niet lekker scherp.  Lastig kan het zijn, om de juiste instelling te vinden.

In dit filmpje krijg je tips hoe je een landschap foto`s toch scherp krijgt.

Je kunt even niet slapen en je wil toch met jou hobby bezig zijn. Geen dure apparatuur nodig voor deze form van fotograferen. Dit kan toch ook leuk zijn.

Soms weten we totaal niet hoe het zit met geheugenkaarten. Dat hoeft eigenlijk ook niet zo. De kaarten moeten gewoon de data opslaan en weergeven in de computer en meer niet. Maar om de ontwikkelingen te volgen kwam ik dit filmpje tegen die ik met jullie wil delen.

SPOTMETER GEBRUIKEN.

Hoe maak je het beste gebruik van de spotmeter in je camera.In deze 9 minuten wordt het helemaal duidelijk. Hoe het zit met de hooglichten en schaduw in de foto. 

Het is een techniek die je thuis maar ook buiten kunt toepassen. Thuis incecten buiten in je tuin (of buren) vastleggen. Alles van voor tot achter scherp. Maar hoe kun je dit voor elkaar krijgen.

Als je wilt weten wat de sweet-spot is van jou lens is. Bij welk diafragma is de lens het scherpste. Dit kun je onderzoeken. Als je het wilt weten wordt het je nu uitgelegd.

TekenTablet

Ooit eens gedacht een een WacomTablet ? Aaron laat je zien wat je er mee kunt doen, en hoe je dit kunt instellen.

Je hebt wel eens dat het scherm achter op jou camera te klein om goed een foto te kunnen beoordelen. Wat zou het handig zijn als je direct op jou laptop een groter beeld zou kunnen zien. Dat is zeer handig bij portret fotografie.

Velen van ons laten de VR knop op de lens aanstaan. Maar moet dit nu wel? Volgens de uitleg van Barry moet het vaker uitgezet worden. Daarom laat hij zien, en legt hij uit waarom de deze vaak uit moet zetten. En dit klinkt me wel logies.