DE laatste filmpjes.

Heel veel filmpjes over Fotografie.

Zelf ben ik ook wel aan het stoeien geweest met selecteren in een foto. Je kunt met deze oplossing een strakke selectie maken. Een hele duidelijke uitleg over dit onderwerp. Tip is: oefen dit onderwerp.

Je hebt wel eens een foto er tussen zitten die een rare kleurzweem heeft. Wat kun je hier aan verbeteren. Kijk rustig dit filmpje en schijf voor je zelf op welke handelingen je moet doen.

Het eerste filmpje laat je zien dat je in Photoshop de kleur (witbalans) kunt corrigeren.

We plakken allemaal wel eens een foto zomaar op de muur of deur. We willen ook wel om de foto een passe- paspartout om de foto maken. Maar hoe moet je dit doen. Dit filmpje laat je zien hoe eenvoudig dit is.

Soms heb je het idee om een fotocollage te gaan maken. Dit wil je graag aan de muur hangen maar je weet niet zo goed hoe je dit kunt doen. Je hebt Photoshop, en je weet even niet hoe je dit kunt doen.

Het is wel eens erg lastig om een vogels mooi op de foto vast te leggen. In deze uitlegfilm laat men u zien waar zoal op moet letten.

Je kunt ook over foto-stacking nadenken. Maar hier heb je wel een foto bewerkings- programma zoals Fotoshop of Lightroom voor nodig. Als je zeker wilt zijn van scherpe landschaps foto`s kan dit een mooie oplossing zijn. Thomas laat je zien hoe hij dit doet.

filmpjes over Focus (scherpstellen) .

Phil Steele van Steele Training laat je zien op welke wijze je de compositie scherp kunt stellen. Zelf gebruik in de meeste gevallen de “Back Button Focus” knop. Die achter op de camera is geplaatst (AF-L maar kan ook een combi knop zijn AE-L met daaronder AF-L).

Autofocus wordt het meeste gebruikt. Maar waar moet ik op scherpstellen. Hier een duidelijke uitleg.

In elke camera of flitser is een accu te vinden, maar weten we wel hoe met deze dingen om moeten gaan.

Hoe kun je zien of de sensor van jou camera vervuilt is? Dat kun je zien in de foto die je gemaakt hebt. Maar deze worden pas echt goed zichtbaar als je de foto op 100 % afdrukt. Wat kun je doen, en hoe kun je dit doen.

 

In de winter hebben soms te maken met veel sneeuw. Maar ik zie te veel dat deze grijs of een blauwe kleur heeft. Wat kun je hier aan doen.

Deel 1 Hoe zit het toch met onder en overbelichten van een foto. Hoe werkt dit nu. Vele beginners weten niet hoe dit zit. De fotoschool legt uit. Hier wordt het je heel duidelijk uitgelegd hoe het zit. Speel evt. nog een keer af. Deel 1

Deel 2   Het kan best lastig zijn om er achter te komen wat de beste belichting is. In deze film zal heel veel duidelijk worden, waar je op moet letten. Eigenlijk is het niet zo moeilijk, veel oefenen is het advies.   Deel 2.

Maar wat is het ?                          Een Snelretoucheerpenseel, en wat doe je er mee? In dit filmpje laat ik je twee kunstjes zien. Met dit penseel kun je heel simpel iets uit een foto verwijderen. 

Mike Browne geeft je vijf tips, als je de meest belangrijke onderdelen van jou camera nog niet helemaal onder de knie hebt. Het zijn verschillende onderwerpen die je helpen je camera te beheersen

Er zijn geweldig hulpjes die je kunnen helpen om nog mooiere foto`s te maken.

Je wilt toch veel scherpte in jou foto terug zien. Van voor naar achteren.

Deze geeft een duidelijke uitleg.

Lichtmeten in camera.    Lichtmeten in camera is en kan soms lastig zijn. Welke instelling kan of moet ik gebruiken. In dit filmpje zal het duidelijk worden.

Hoe zit en werkt de Autofocus. Iedereen heeft in het begin, zeker bij een nieuwe camera ruzie met deze instelling. Geen scherpe foto kan heel vervelend zijn. Hier 8 oplossingen.

Soms heb wel een een idee en lijkt het je leuk om je vrind of vriendin op de foto vast te leggen. Hier 10 belangrijke tips waar je op kunt letten om het beste uit je zelf te halen. Heel veel foto plezier.

Als je Lightroom en Photoshop te duur vind, kan dit een oplossing zijn. Hier de top vijf van de beste fotoprogramma`s die gratis aangeboden worden. Als je naar YouTube gaat zul je zeker uitleg vinden over de aangeboden programma’s.

Heel toevallig kwam ik deze test tegen.

Is leuk, doe maar eens. Laat je verrassen, of niet.

Ik kreeg de vraag over hoe zit met de instellingen van de Nikon D5200. Je zoekt je wezenloos, het boekje met beschrijving daar wordt je ook niet veel wijzer van. Maar hoe werkt nou precies de camera werkt?

MEER: Nikon 5200

Ken je dit probleem ook? Je hebt een camera en je bent nieuwsgierig naar een update. Je hebt gekeken in jou camera, en je ziet dat er een update kan zijn. En dan komt het…. hoe krijg je het op een goeie manier in jou camera.

In deze film krijg je een aantal voorbeelden te zien waarin je de verschillen goed kunt zien. Op zoek naar de goede compositie

We willen allemaal wel eens een aparte foto maken waarbij het water en de luchten anders dan normaal weergegeven worden. We hebben hier over ND filter.

Dingen zijn soms lastig genoeg, zeker als men over filters begint te praten. Ik wist er ook niet veel van maar Joe Cornish laat ons zien wat de voordelen zijn.

Let op : bij het onderstaande filmpje staan staan er meer.           hoort hier ook bij.

Er veel te doen over het gebruik van hulpjes die de witbalans in jou camera moeten helpen.

Grijs kaarten, zelf instellen van kleur en ga zo maar even door. Heel omslachtig allemaal.

Automatisch witbalans doet soms ook maar wat. Vaak heb je hier een  probleem.

Per slot van rekening ben je het geklooi een keer schoon genoeg van. Je gaat op zoek naar de beste oplossing.

Zeker als je kleurenblind bent, of je ziet niet alle kleuren goed. Dan kan dit een oplossing zijn.

Voor mij is de keuze gevallen op de Expodisc 2.0.

Niet de goedkoopste ( € 47.00) maar voor mij wel de beste.

In deze video wordt alles uitgelegd wat en hoe je er mee om moet gaan.

Let op : bij het onderstaande filmpje staan staan er meer. Starten vanzelf op.

En succes.

Soms weet je niet hoe het werkt met een polarisatiefilter.

Wanneer wel of niet gebruiken. Hier een prima uitleg.

Heel veel tips en trucks, die je helpen met ontwikkelen van een zwart/wit foto.

Vier camera instellingen die elke fotograaf zou moeten begrijpen.

Dan wordt het eind resultaat nog mooier.

 In dit filmpje late we zien dat er niets is veranderd met het verleden. Hoe doet het zijn werk. De sluiter.

Soms wil wel eens weten hoe die dingen werken. En vooral hoe men aan de getallen komen. Zo is het ook met de getallen van het diafragma. Hoe komt men aan die getallen, en hoe werkt dit nu.

Ik merk dat een aantal mensen een beetje bang zijn voor deze camera instelling. Wat kan ik het beste gebruiken? Raw of JPEG. In deze filmpjes van 11 min. en 8 min wordt het helemaal duidelijk uitgelegd door Frank Zunneberg.

Iets meer over waarom in RAW fotograferen. 

In dit filmpje wordt je uitgelegd waar je op moet letten, als je een lens aanschaf doet. Want je kunt het net zo gek maken als je wilt.

Nu is alles nog gewoon. Nog geen sneeuw en vorst, maar stel de vorst en de sneeuw komt alsnog. Wat kun je het beste in deze omstandigheden het beste doen. Hoe ga je hier mee om?In deze 10 min. leer hoe je om kunt gaan met deze elementen.12 tips waar je iets aan hebt. veel foto plezier.

We kijken allemaal wel eens naar info filmpjes van YouTube waarbij wel eens onderwerpen of instellingen snel opgeschreven moeten worden. Hier een handigheidje waarbij je zeer snel jou info op papier kunt krijgen.

Op een Nikon camera heb je heel veel mogelijkheden om je beeld scherp te krijgen.

Zowel natuur als sport als dieren fotograferen kan je verschillende instellingen gebruiken.

Maar hoe werkt het voor jou het beste.

Onze man Steve Perry heeft voor ons alles op een rij gezet, en legt perfect uit hoe we dit moeten doen in een Nikon.

Bezoek zijn site maar eens. Hij geeft heel veel duidelijke uitleg over problemen die wij als hobby fotografen tegen komen.

Dit filmpje gaat “het begrijpen van AF settings” (autofocus instellingen).

Als je echt met Photoshop wilt spelen, kan dit ook leuk zijn..

Kijk dan dit filmpje van Mike Kelley.

Neem vooral er veel tijd voor.

Het is soms een heel gezeur  om scherpe foto`s te krijgen van een mooi landschap.

Soms is het NET niet lekker scherp.  Lastig kan het zijn, om de juiste instelling te vinden.

In dit filmpje krijg je tips hoe je een landschap foto`s toch scherp krijgt.

Scherpstellen via de achterkant van je camera.

O-ja?      Ja… dat kan..

Soms weten we totaal niet hoe het zit met geheugenkaarten. Dat hoeft eigenlijk ook niet zo. De kaarten moeten gewoon de data opslaan en weergeven in de computer en meer niet. Maar om de ontwikkelingen te volgen kwam ik dit filmpje tegen die ik met jullie wil delen. En kan vertellen dat het tegenwoordig wel heel snel gaat. Zowel het geheugenkaartje als de kaartlezer.

Het is soms een heel gezeur  om scherpe foto`s te krijgen van een mooi landschap.

Soms is het NET niet lekker scherp.  Lastig kan het zijn, om de juiste instelling te vinden.

In dit filmpje krijg je tips hoe je een landschap foto`s toch scherp krijgt.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Scherpstellen via de achterkant van je camera.

O-ja?      Ja… dat kan..

Steve Perry laat zien waarom je dit trucje zou moeten aanleren.  Als je er aan gewent bent, wil je niet anders meer. Verschillende mensen gaan jou nu overtuigen. Zie deze filmpjes allemaal, dus. Kijk alle vijf, hieronder.

Bij de meeste camera`s  heeft de ontspanknop een dubbele functie.

Scherpstellen en dan afdrukken om de foto maken.

Als je dan snel bewegende onderwerpen hebt zoals sport en of huisdieren, hier beweegt het onderwerk constant je ben vaak te laat zodat je foto weer niet scherp is.

Daarom maak ik graag gebruik van de Back Button Focus knop. (AF-L)

Ik gebruik dit nu al even, en werkt mooi en prima..maar vooral heel erg snel.

Het is ideaal bij sport, ze lopen bij je weg of komen naar jou toe. En nu kun je vooral heel snel scherp stellen.

Normaal druk je half de ontspanknop in om scherp te stellen. Nu gaan we de “Back button focus” knop voor gebruiken.

Maar hoe zit het met de AF-L? En hoe doe je dit in de camera.

Als je de cameralens scherp wilt hebben en houden is het erg handig dat je de AF-Lock (achter op de camera. zie bovenste foto) gebruikt.

En in dit filmpje wordt je uitgelegd hoe je dit met de Nikon kunt doen.

Let wel even op dat de camera op AF-C komt te staan. Dus continue scherp als je deze ingedrukt houd.

Als je knop los laat houd hij de laatste ingestelde waarde vast. Als weer indrukt gaat de camera weer scherp stellen.

Mike Hagen legt dit voor ons prima uit.  Succes.

Het is even wennen, het werkt als een de beste. Kijk maar eens hoe je dit kunt doen.

En dan als alles duidelijk is wordt het alleen maar leuker om met fotografie bezig te zijn.

Als je op Youtube zoekt is er heel veel te vinden over fotografie. Maar deze maakt filmpjes waar we echt wat aan hebben.

De man heet Aaren Nace en vind het leuk om je te helpen met deze foto onderwerpen.

En vooral HOE JE HET MOET DOEN.

Ik schrijf dat deze oud zijn, maar dit is niet zo. We gebruiken deze nog steeds. Allereerst gaan de automaat even niet meer gebruiken, omdat we camera beter willen begrijpen. Mark Hemmings helpt je hiermee.

stap 1 Laten we beginnen met de belichtingscompensatie knop. Bij de Nikon kun je deze aan de bovenzijde van de camera vinden. Nu wordt je uitgelegd hoe je deze kunt gebruiken.

stap 2 Extra uitleg van de ISO. Bij de nieuwere camera`s kun je best hoog gaan in de waardes. Zoek zelf uit wat voor jou de maximale ISO is waarvan jij denk dit kan er mee door. Maak hiervoor een ISO trap met verschillende waardes. Van laag (100 iso tot 1000 iso of hoger.)

stap 3 Zet de camera op de A stand (aperture of diafragma stand). Een automaat hulp die jou onderwerk er uit laat knallen.

stap 4 F8, waarom? In deze stand worden jou foto`s het scherpste gemaakt. De Sweetspot noemt men dit. Laat het je uitleggen d.m.v. de voorbeelden.

stap 5 Hoe maak je betere en scherpere foto in het landschap.

stap 6 Hoe lastig kan het worden om bewegende waterloop te laten bewegen. En een fontein te bevriezen. Help, hoe moet ik dit doen? gewoon effe kijken naar dit filmpje.

stap 7 Die is er niet, want nu weet je alle basis dingetjes die je helpen een betere fotograaf te zijn.

Tijdens een vakantie in Spanje geprobeerd bliksem of weerlichten vast te leggen. En dit kan best lastig zijn. Zelf ben ik ook wel eens mee aan het spelen geweest. Diaframa helemaal open, ISO zo laag mogelijk en de sluiter op een paar seconden gezet. En knallen maar. Met als resultaat niks, of kort gezegd HET WERD NIET VEEL.

Later thuis heb ik mij er een klein beetje in verdiept.

Het blijft me bezig houden.. ND filter er op, En maar weer proberen bij een stevige bui. En hoop dan maar weer op onweer met veel licht waarvan je niet weet wanneer het te zien is. Nu kwam ik een filmpje tegen van Pedos Hank.. Die heeft ook iets met weerlichten. Dit filmpje is al meer dan 200.000 keer bekeken. Wel een aanrader voor dit onderwerp.

Hier begint alles mee. Licht. Veel mensen denken dat ze weten hoe het zit met licht.

Maar in dit filmpje wordt precies uitgelegd hoe het zit. Speel evt. nog een keer af.

Dit is zeer belangrijk. Hier staat of valt het eind resultaat van je foto. Licht moet je begrijpen.

Het kijken naar licht is best lastig. Zeker als je dit wilt vastleggen met jou camera.

Mike Brown is een fotograaf die heel knap aan ons kan uitleggen waar je op moet letten. We willen toch betere foto`s maken!

Hij gaat je leren hoe je dit kunt doen. Kijk ook naar de vele andere tips van hem op YouTube. Zeker de moeite waard.

Soms weet je niet wat het beste is..

Dit zal je helpen met goed belichten met een goeie uitleg.