deel 2

lichtmeten hoe doe je dit..

 

Na het bekijken van deze film weet je hoe het zit met het meten van licht in jou camera.

Heb je ook wel eens moeite met de keuze voor een goeie belichting maken in jou camera. Begrijp je de belichtingsdriehoek nog niet goed dan zal dit filmpje je zeker op het goede spoor zetten.

Maar er is ook een andere manier om het licht op een correcte manier te meten.                      En dat is met een belichtingsmeter.               Zeker als je portretten gaat fotograferen is dit onmisbaar hulp middel.

Als je in een hal fotografeert kan het zijn dat jou foto’s te donker zijn. Maar hoe kun je dit oplossen. Dat is spelen met de iso, sluitertijd en het diafragma. Bij deze uitleg krijg betere belichting en vooral scherpere foto’s.

Ooit gedacht om de adem vast te leggen van een vogel.  Maar welke problemen zou tegen kunnen komen. Als je dit filmpje gezien hebt, scheelt dit al een heel stuk ….                          Veel foto plezier.

,Soms heb wel een een idee en lijkt het je leuk om je vrind of vriendin op de foto vast te leggen. Hier 10 belangrijke tips waar je op kunt letten om het beste uit je zelf te halen. Heel veel foto plezier.

Er is een vraag aan mij gesteld hoe je kunt en moet omgaan met het “Flickr” platform. Een site die gemaakt is voor hobby en pro- fotografen.

Je kunt hier gratis fotos opzetten. Het gratis aantal is 1000. Als je er meer op wil zetten, dan gaat het je geld kosten.

We kunnen nu rustig hoger op gaan in die waardes. Hele hoge waarden gebruiken zou  afbreuk aan het eind resultaat in jou foto. Sensoren en software in camera`s zijn stukken beter geworden.

Witbalans uitleg..

Witbalans…………                                                  Kan iemand het voor mij uitleggen.                                         Ja.   gaan we nu doen..

Ik kreeg de vraag “Hoe maak ik een mooie zon`s ondergang?”.   Hoe krijg ik die kleuren zo mooi, zoals ik het gezien heb. Dit is best wel belangrijk om te weten hoe dit werkt.

Het zal je helpen mooiere foto`s te kunnen maken.

Velen weten nog niet goed hoe het toch zit met die F-stops. Een duidelijke uitleg zou fijn zijn. Chris laat je zien hoe dit werkt. Want het is best belangrijk dit goed te weten.

Je bent van plan om een mooi portret te gaan maken. Maar zul je er licht bij moeten zetten. Het was te weinig. J.P.Morgan laat heel mooi zien wat de verschillen zijn als je het licht gaat verplaatsen. En nog veel meer

Je hebt wel eens dat het scherm achter op jou camera te klein om goed een foto te kunnen beoordelen. Wat zou het handig zijn als je direct op jou laptop een groter beeld zou kunnen zien. Dat is zeer handig bij portret fotografie.

Geen dure apparatuur nodig voor deze form van fotograferen. Dit kan toch ook leuk zijn.

Er is een vraag aan mij gesteld hoe je kunt en moet omgaan met het “Flickr” platform. Een site die gemaakt is voor                                hobby en professional – fotografen.

Het is wel eens erg lastig om een vogels mooi op de foto vast te leggen. In deze uitlegfilm laat men u zien waar zoal op moet letten.

twee fimpjes die RAW of JPEG je gaan uitleggen.

 Is het RAW of JPEG?

Soms weet je niet welk formaat je het beste kunt gebruiken bij het maken van foto’s.             ………..Hier het beste antwoorden……….

 

..Ik zou wel iets meer willen weten van JPEG.  Dat kan: bekijk dit filmpje, en er gaat een wereld voor je open.

Soms heb je het idee om een fotocollage te gaan maken. Dit wil je graag aan de muur hangen maar je weet niet zo goed hoe je dit kunt doen. Je hebt Photoshop, en je weet even niet hoe je dit kunt doen.

We plakken allemaal wel eens een foto zomaar op de muur of deur. We willen ook wel om de foto een passe- paspartout om de foto maken. Maar hoe moet je dit doen. Dit filmpje laat je zien hoe eenvoudig dit is.

We hebben allemaal wel eens het gevoel dat jou foto`s niet scherp zijn. Dan is het mogelijk dat je de lens moet callibreren. Maar hoe doe je dit.

Kijk rustig deze uitleg en als het klusje geklaard is zul je zien dat jou foto`s mooi scherp zijn.

Zelf ben ik in het bezit van een Nikon D7500. En deze camera heeft een automaat voor deze instelling. Zelf zat ik er ook mee te knoeien om het beter te krijgen. Uren aan het pielen geweest en zonder succes tot dat ik deze oplossing vond. Het is wel belangrijk dat je alle instellingen GOED opvolgt. Je zult zien dat je hier blij van wordt. Hier vier manieren om dit te doen.

Zelf ben ik ook wel aan het stoeien geweest met selecteren in een foto. Je kunt met deze oplossing een strakke selectie maken. Een hele duidelijke uitleg over dit onderwerp. Tip is: oefen dit onderwerp.