deel 2

lichtmeten hoe doe je dit..

 

Na het bekijken van deze film weet je hoe het zit met het meten van licht in jou camera.

,Soms heb wel een een idee en lijkt het je leuk om je vrind of vriendin op de foto vast te leggen. Hier 10 belangrijke tips waar je op kunt letten om het beste uit je zelf te halen. Heel veel foto plezier.

We kunnen nu rustig hoger op gaan in die waardes. Hele hoge waarden gebruiken zou  afbreuk aan het eind resultaat in jou foto. Sensoren en software in camera`s zijn stukken beter geworden.

Velen weten nog niet goed hoe het toch zit met die F-stops. Een duidelijke uitleg zou fijn zijn. Chris laat je zien hoe dit werkt. Want het is best belangrijk dit goed te weten.

Geen dure apparatuur nodig voor deze form van fotograferen. Dit kan toch ook leuk zijn.

twee fimpjes die RAW of JPEG je gaan uitleggen.

 Is het RAW of JPEG?

Soms weet je niet welk formaat je het beste kunt gebruiken bij het maken van foto’s.             ………..Hier het beste antwoorden……….

 

..Ik zou wel iets meer willen weten van JPEG.  Dat kan: bekijk dit filmpje, en er gaat een wereld voor je open.

We hebben allemaal wel eens het gevoel dat jou foto`s niet scherp zijn. Dan is het mogelijk dat je de lens moet callibreren. Maar hoe doe je dit.

Kijk rustig deze uitleg en als het klusje geklaard is zul je zien dat jou foto`s mooi scherp zijn.

Zelf ben ik in het bezit van een Nikon D7500. En deze camera heeft een automaat voor deze instelling. Zelf zat ik er ook mee te knoeien om het beter te krijgen. Uren aan het pielen geweest en zonder succes tot dat ik deze oplossing vond. Het is wel belangrijk dat je alle instellingen GOED opvolgt. Je zult zien dat je hier blij van wordt. Hier vier manieren om dit te doen.