Laatste filmpjes.

Dinsdag 09-02-2021 Het is weer even geleden dat ik iets gemaakt heb voor jullie. Deze keer “Hoe fotografeer je de sneeuw”. Het blijkt dat veel mensen er moeite mee hebben om sneeuw WIT en niet GRIJS te krijgen. Want sneeuw is toch: WIT! Hier de oplossing van het probleem. (KLIK HIER)

Vrijdag 08-01-2021 Hoe maak je een “print Screen” afbeelding van jou computer. 

(KLIK HIER)

Vrijdag 07-01-2021 Hoe maak je een leuke presentatie van jou foto. (KLIK HIER)

Woensdag 10 -12-2020 Hoe kun je simpel iets uit een foto verwijderen. Het Snelreduseerpenseel is hier heel geschikt voor. Hier de uitleg. In het zelfde filmpje laat ik je zien hoe je een foto in een foto plaatst. (KLIK HIER)

Dinsdag 27 – 10 – 2020 Je bent wel eens op verkeerde tijd om een mooie landschap foto te maken. Het is midden op de dag. Geen bewolking niks. knudde zou je zeggen. Maar terug komen is ook geen optie. Photoshop gaat je hierin prima helpen om toch wel een mooie bewolking te helpen creëren . (KLIK HIER)

Hier de foto waaraan een nieuwe tool van Photoshop is toegevoegd. Zie uitleg filmpje verander de lucht in Photoshop. (KLIK HIER)

Hoe maak ik mijn Sensor schoon. Bij twijfel zou je het beter niet kunnen doen. Dan is uitbesteden een betere oplossing voor jou.. (KLIK HIER)

Je koopt een mooie nieuwe lens. Maar je komt thuis en merk je dat jou filters niet op de lens passen. WWHHHooo wat nu! Geen probleem zie het filmpje. (KLIK HIER)

Donderdag 24-09-2020 Nieuwe foto`s geplaatst op Flickr.com. (KLIK HIER)

Zaterdag 19-09-2020 We weten dat de kracht van Photoshop geweldig is. Hier zijn filmpjes te zien die je kan helpen iets uit een foto te halen. De pen-tool uitleg.. Bekijk deze allemaal. Erg leuk om te doen. veel foto plezier. (KLIK HIER)

Zaterdag 19 – 09 – 2020 Er zijn verschillende manieren om jou foto te verscherpen. Soms best lastig, maar welke is de beste voor jou. Op deze pagina zullen verschillende methodes te zien zijn. We beginnen eenvoudig. (KLIK HIER).

Woensdag 16-09-2020 Er zijn al meerdere filmpjes geplaatst met het onderwerp “Uitsnijden” Dit filmpje laat je goed zien hoe het uitsnede gereedschap werkt. (KLIK HIER)

Vrijdag 28 – 08 – 2020 Ooit als eens van het “hoogdoorlaat-filter” gehoord. Hiermee kun je op een simpele manier jou foto verscherpen. (KLIK HIER)

Donderdag 27 – 08 – 2020 Ook al eens probleem gehad met het selecteren van een onderwerp. Hier een prima Belgische en vooral een duidelijke uitleg over dit onderwerp. (KLIK HIER)

Vrijdag 21 -08 – 2020 (twee filmpjes) Wat vervelend, er zit een kleurzweem in de foto. Hoe kan ik dit verwijderen.Het eerste filmpje laat zien hoe je de witbalans in Photoshop kunt aanpassen. Het tweede filmpje laat een soort gelijk probleem zien. (KLIK HIER)

Vrijdag 14 – 08 – 2020 (vier filmpjes) We hebben allemaal wel eens het idee dat de foto niet echt scherp is. Hier de oplossing: Je lens weer scherp instellen. Maar hoe doe je dit. Nu staan hier vier voorbeelden om jou lens een scherp beeld te laten maken. Het eerste film laat zien hoe je dit in een Nikon D7500 kunt doen. De andere geven een andere oplossing voor dit probleem. Kijk heel rustig en probeer het uit wat voor jou het beste werkt. (KLIK HIER)

Dinsdag 11 – 08 – 2020 Er is weer een nieuwe foto op Flickr geplaatst. Leuk om ideeën op te doen. Spelen met Photoshop. Ook leuk. (KLIK HIER)

Woensdag 29 Juli 2020 Hoe maak je een passe – partout om jou foto, zodat het er beter uitziet als je deze op de deur of muur plakt. ( KLIK HIER )

Dinsdag 28 Juli 2020 Hoe maak je een fotocollage in Photoshop (KLIK HIER)

Maandag 27 Juli 2020 Hoe kan ik vogels beter uit de foto zetten. Hier veel uitleg over dit onderwerp. (KLIK HIER)

LET OP: Update fotocursus Welzijn Vorden. (KLIK HIER)

Donderdag 02 Juli 2020 Een uitleg gemaakt voor Tethering. Simpel te doen. Handig bij portretfotografie en macro. Je zult sneller kunnen bewerken en beoordelen of jou foto goed is. (KLIK HIER)

Zondag 28 Juni 2020 Camper-reis 2020 De bedoeling was Reis door Noorwegen maar het werd door Corona even heel anders. Vanaf hier komt u direct in het fotoalbum van onze camper reis door het noorden van Nederland. (KLIK HIER)

Maandag 15 Juni 2020 We hebben èèn nacht op deze grote camping in Eernewoude gestaan. We wilde wel een weten wat een camper plek voor ons anders zou zijn. Ik kan je zeggen, het was een leuke plek. Klein stukkie lopen, en we waren aan het water. Daar viel veel te zien. Je merkte ook dat men ook wel graag gezien werd. (KLIK HIER voor de foto`s)

26 Mei Hoe kun je het beste scherpstellen. (KLIK HIER)

09 Mei Erbij geplaatst een driedelige korte serie die je uitlegt hoe het zit met de driehoeksbelichting. (KLIK HIER)

30 Apr. Helemaal onderaan heb ik een filmpje geplaatst die je aan ideeën kan helpen. Wat valt er zoal te fotograferen. (KLIK HIER)

29 Apr. Er is weer een uitleg film gemaakt de je gaat helpen hoe Diafragma, Afstand op Onderwerp werkt. (KLIK HIER)

26 Apr. Simpel nachtfoto maken. Wie wil dit niet. Lekker met de basis uitrusting. (KLIK HIER)

18 Apr. Op Flickr zijn weer nieuwe foto`s bij geplaatst. (KLIK HIER)

17 Apr. Het derde filmpje die over RAW of JPEG gaat. (KLIK HIER)

16 Apr. Tweede filmpje foto cursus. (KLIK HIER)

14 Apr. Je maakt gebruik van Adobe CC (betaal versie) en je krijg jou eerste update. Wat moet je doen? (KLIK HIER)

08 Apr. Er werd mij gevraagd hoe “Flickr.com” werkt. Dus heb hiervoor heb ik een filmpje gemaakt, met de uitleg. (KLIK HIER)

03 Apr. Ik kwam nog oudere foto`s tegen die ik weer overnieuw verbeterd heb. Toch wel eens leuk om deze met de kennis van nu weer een keer aan jullie te laten zien. (KLIK HIER)

02 Apr. Iet verwijderen uit een foto, hoe doe je dit in Photoshop? (klik hier)

29 Mrt. Filters op de lens? Maar welke zouden bruikbaar zijn. En hoe gebruik je deze. En hoe ga je ermee om. (KLIK HIER)

27 Mrt. Film stripper laat je zien hoe van vier foto`s èèn mooie foto kunt maken. En moeilijk is dit niet. (KLIK HIER)

24 Mrt. Als je niet goed weet hoe HDR werkt in jou camera, dan zal dit filmpje je zeker helpen. ( KLIK HIER)

22 Mrt. . Er zijn nieuwe foto`s geplaatst op Flickr. (KLIK HIER)

22 Mrt. Met je camera binnen leuke foto`s maken. Wees creatief. (Klik hier).

03 Mrt. Een uitleg over geheugenkaarten. Nu weet je hoe het zit. (KLIK HIER)

03 Mrt. Hier een aantal filmjes die je kunnen helpen toch simpel een spannende foto te maken. (KLIK HIER)

02 Mrt. Ooit al eens gedacht aan een tekentablet voor Photoshop? Aaron laat je zien hoe je deze kunt gebruiken maar ook hoe hem kunt instellen. (KLIK HIER)

22 Febr. Is het nodig om de Vebration Reduction (VR) in de lens tijdens het fotograferen uit te zetten? Ja, zegt Barry. Hij laat ons zien waarom je het niet moet gebruiken. Maar ook hoe je het WEL kunt gebruiken. (KLIK HIER)

21 Febr. Je kunt de witbalans ook instellen in Lightroom CC. Anthony laat je zien hoe je dit kunt doen, (KLIK HIER)

04 Febr. Je weet even niet hoe “Autofocus” precies werkt? Het wordt jou uitgelegd in 25 min. film. En je weet nu hoe het zit. (KLIK HIER)

25 Jan. Geen tijd genomen om de sensor schoon te laten maken. Maar vlekken in de foto kun je ook met Lightroom verwijderen. Mark Wallace laat het ons zien. (KLIK HIER)

23 Jan. Wat kun en moet je doen om een mooie panorama foto te maken. (KLIK HIER)

18 Jan. Hoe ga je om met vreemd licht. Je weet niet goed welke instelling je wilt gebruiken. Dan kan HDR een prima oplossing zijn. Hier komen meerdere filmpje over dit onderwerp. (KLIK HIER)

11 Jan. Tips voor nachtfotografie. Paul Tarris legt het je uit. (KLIK HIER)

10 Jan. We hebben wel eens gehoord van lange belichting tijden. Hier voor maakt je dan gebruik van ND filter. Maar hoe werken die dingen nu. Maar hoe ga je ermee om, en wat is de zin of onzin van dit filter. (KLIK HIER)

23 Dec. Hoe zit en werkt het diafragma. En wat kun je ermee. Velen van ons (zeker de beginners) vinden dit lastig. kijk dit filmpje en het zal je duidelijk worden. (KLIK HIER )

21 Dec. Vele beginners weten nog niet goed goed hoe de belichting driehoek werkt. Hoe kan ik dit gebruiken naar mijn camera. (KLIK HIER)

21 Dec. Zo vlak voor kerst toch een kleine uitleg van “Hoe werk nu een sluiter”. Met hulp van een oude camera begrijp je beter wat hij doet. (KLIK HIER)

20 Dec. In je camera en flitser zal er een accu zitten. Maar weten we wel hoe hier het beste mee om kunnen gaan. Hier een deskundige goeie uitleg. (klik hier.)

14 Dec. Je hebt in een sporthal meestal slecht licht. En je kunt de spelers niet bevriezen in de foto,je zou graag snellere sluitertijden willen gebruiken. Dan kan dit wel een gekke oplossing zijn. Lightroom is een krachtig programma. Er is een tweede filmpje toegevoegd die je beter laat zien wat een oplossing zou kunnen zijn. (KLIK HIER)

10 Dec. Vele beginnende Lightroom gebruikers weten even niet hoe je het beste ruis verwijderen en verscherping moet toepassen. Anthony heeft hiervoor een prima uitleg gemaakt. Zie het laatste filmpje die het laatste geplaatst is. (KLIK HIER)

06 Dec. Hier een tweetal filmpjes die je helpen de foto beter er uitlaten zien. We hebben over de afwerking van een foto. (KLIK HIER)

30 Nov. In dit blok kun je nieuwe hulpjes in Lightroom en Photoshop vinden. Het zijn vier filmpjes je jou fantastisch kunnen helpen. (KLIK HIER OP)

29 Nov. (2 filmpjes) 1 Er staat altijd wel rotzooi, of niet gewenste onderwerpen in de foto. Nu is het heel simpel deze er uit te halen. 2 En nog een filmpje die je laat zien hoe leuk het kan worden met foto`s. (KLIK HIER OP).

27 Nov. Er is een filmpje geplaatst die verteld in in het kort hoe de cursus er uit gaat zien. ( Klik hier op.)

19 Nov. Een aanvulling uitleg witbalans. Zowel voor Nikon en Canon. (Klik hier)

18 Nov. Heel vaak wordt mij gevraagd hoe het toch zit met het goed belichten van de sensor. Met andere woorden, hoe krijg ik betere foto`s. In deze aanvulling word precies uitgelegd hoe het werkt. (klik hier)

07 Nov. Even tussendoortje. Even laten zien dat je ook andere dingen kunt doen met Photoshop b.v. grappige dingen uithalen. (klik hier)

07 Nov. Adobe Photoshop CC en Lightroom CC hebben nu de 2020 versie uitgebracht. Vandaag ontvangen. In deze 3 filmpjes laat ik je zien wat nieuw is. (KLIK HIER)

04 Nov. We gaan de flitser gebruiken maar weten even niet zo goed hoe we het licht moeten meten. Met behulp van een simpele grijskrt. behalen de beste resultaten. Hier een prima uitleg. (klik Hier op.)

01 Nov. Het histogram is en kan een lastig iets zijn. Zeker als je niet goed weet hoe je deze kunt gebruiken. Andrew Boey laat je zien hoe dit in de praktijk het beste werkt. En wat je kunt doen. (klik hier)

01 Nov. Flitser gebruiken zowel binnen als buiten, is leuk om te doen. Hier een tweetal filmpjes die je gaan helpen met praktische oplossingen. ( klik hier)

01 Nov. We willen allemaal wel eens je geliefde mooi op de foto zetten. Hier 10 belangrijke tips die je helpen een beter resultaat te krijgen. Klik hier op.

31 Okt. Een aantal cursisten willen geen gebruik maken van verbeter programma`s. Hier een paar voorbeelden dat het wel degelijk nut heeft dit wel te gaan doen. Zie de resultaten. (KLIK HIER)

27 Okt. Opzet flitser gebruiken is een lastig iets, zeker als je niet goed weet hoe je het kunt gebruiken. (Klik hier)

26 Okt. Hoe werkt dat toch met onder en overbelichting in de foto. Vele beginners weten niet wat er gebeurd in de camera. Hier wordt het duidelijk uitgelegd. (klik hier)

20 Okt. Hier een tweetal filmpjes die je de basis van fotografie uitleggen. (klik hier)

17 Okt. Wat is H.D.R. High dynamic range (HDR) duidt op beelden met een hoog dynamisch bereik (zowel zeer donkere delen als zeer heldere delen worden goed weergegeven), klik hier voor de uitleg.

15 Okt. Een andere manier om jou foto te laten zien, is d.m.v. een dubbele passe-partout . Totaal iets anders. (KLIK HIER)

8 Okt. Elke beginner heeft moeite met hoe een betere belichting maakt. In dit filmpje wordt het je duidelijk. (KLIK HIER)

7 Okt. Heeft het waarde om iets uit een foto te verwijderen? Ik denk van wel. Thomas laat zien wat hij er mee bedoeld. (klik hier)

5 Okt. We willen allemaal wel eens een gekke foto maken. Humor in het album. Ook leuk. Hier kun je zien HOE je dit kunt doen. (KLIK HIER).

4 Okt. Hoe kom ik er achter welke F stop het scherpste beeld geeft. We noemen dit de Sweet-spot. (klik hier)

2 Okt. De kracht van Photoshop. (klik hier)

30 Sept. Flitsen, hoe doe je dit in de buiten lucht. (klik hier)

Hoe kun je van een gewone foto een drama foto maken. (klik hier)

Ik heb als eerder een filmpje geplaatst over de “Back butten Focus”. Deze staan nu bij elkaar. Nu een nieuw filmpje in het Nederlands. Er is een duidelijker uitlegfilmpje erbij gezet. Pas het toe, of probeer in elk geval. Het is super handig. Klik op hier op.

Hier een oplossing om jou mooie foto prachtig op de muur te krijgen. Klik hier op.

Sensor schoon maken. Zou je dit wel doen? Maar hoe kom ik er achter dat deze onder de stof zit. Er hoe blaas ik het weg. klik hier

Heel veel foto plezier.