over mij

Even voorstellen:

Mijn naam is  Rob Wanrooij en woonachtig in het prachtige dorp Vorden.

Het maken van foto`s gaat voor mij wel best wel ver terug. Zelf ook nog in de donkere kamer, zwart/ wit foto`s gemaakt. Leuke tijd was dat.

De film en doka is nu vervangen door digitale fotografie en de computer.  Maar nu in het digitale tijdperk is het alleen maar mooier en makkelijker geworden.

Fotografie en Video is een belangrijke hobby voor mij. Het is mooi om de tijd te bevriezen. Ik vind het erg leuk en vooral mooi, om diverse mensen voor de camera te krijgen.  Dat kan zijn voor een toneel stuk(registraties) en optredens van muziek bandjes maar ook met de camera bedrijf en verenigingsfilmpjes te maken.                                 Dan merk je dat heel verschillende onderwerpen al in beeld hebt gehad door de jaren heen.                              Bruiloften doe ik niet. Dit zouden de pro. video mensen moeten doen. Want daar moet de kachel van branden.               Ben hiervoor al een paar keer gevraagd. Een te belangrijke dag vind ik en kan je als het mis gaat kan je het even niet even over doen.

Zo af en toe worden er ook foto`s van mij geplaatst in het plaatselijke huis aan huis blad. Met trots mag vertellen dat er een keer een foto van mij in de bijlage van Trouw is geplaatst. 

Wat hier onder staat, komen uit het  plaatselijke krantje “Het Kontakt” Bronckhorst. Hier een paar voorbeelden.

De onderste foto`s is geplaatst in “de Bijlage Volkskrant”.

FILMPJES.  

Als foto en film liefhebber vind ik het leuk om mensen te helpen met de fotografie.

  Nu is er op internet heel veel te vinden, dat over fotografie gaat. Je word er dol van…   Ik niet, want ik leer er zelf ook veel van. Leren is een must.

  Veel fotografen hebben voor ons filmpjes gemaakt met als onderwerp fotografie. Dat vind ik wel handig, want dan hoef ik deze niet nog een keer te maken.

  Ze zijn erbij die dit beter kunnen uitleggen dan ik dat zou kunnen maken. Het meeste is in het Engels, maar als je rustig kijkt (evt.) nog een keer kijkt wordt de uitleg wel duidelijk. Als je het niet goed begrijpt, dan nog een keer afspelen, dat is mijn tip.  De onderwerpen kunnen zijn van onderhoud accu en wat te doen om een foto te redden.          Klik in de bovenste menu`s en leer weer iets wat betrekking heeft over video maken of het maken van een mooie foto.  Over video montage is zojuist gestart met de basis uitleg van Adobe Pro CC. Dit is het montage programma die ook door professionals gebruikt wordt.

 Elke keer als ik iets gemaakt heb en iets tegen kom waar je iets aan hebt, zal ik dit erbij plaatsen.

Dus regelmatig even rondneuzen, kan je helpen met nieuwe inzichten.

  Kijk rustig even rond. Het is gratis. ook leuk toch..

Naar foto`s van “Flickr”

nieuwe filmpjes.

Home