Veel Lightroom filmpjes.

Als je als beginnende hobbyfotograaf geen zin hebt aan het verbeteren van foto`s, raad ik je toch aan om deze te kijken. 

Heel vaak zie je filmpje op YouTube met tutoriuls. Maar af en toe hebben zij het over Lightroom CC. en Lightroom Classic CC  @@####=***

Wat is dit nou allemaal… Leg mij dat eens uit.  Oke   gaan we doen met het laten zien van een filmpje. Wat is nu het verschil tussen die twee.

Rustig kijken, en je begrijpt hoe het in elkaar zit.

Velen van ons vinden het lastig om toch een betere keuze te maken met de “Witbalans”. Dit zou je verschillende manieren kunnen doen. Het gebruiken van een “Expodisc” of een grijskrt. maar je kunt in “Lightroom cc ook beter vinden.

Ik merk dat enkele cursisten er niet van overtuigt zijn van het verbeteren van de foto. 

Verscherpen en ruis verwijderen.

Velen van de beginnende Lightroom gebruikers weten nog niet goed hoe de sliders werken voor het verscherpen en ruis onderdrukking.

Leuke bezigheden.

Deze keer laat ik je zien dat het simpel is om een foto te veranderen met een drama uiterlijk. Ook leuk om te proberen.

Je hebt een mooie foto gemaakt, en die wil je wel aan de muur ophangen . Hier een een uitleg hoe je dit mooi kan doen. Jou foto wordt een sieraad in het huis. 

Er zijn nog meer mogelijkheden om jou foto presenteren. Hier een andere manier.

Als je dit stap voor stap doet kan je hele leuke dingen doen met jou foto.

Gewoon lekker klooien.

Als je wat langer met Lightroom bezig bent, zou je wel verder willen leren. In deze film (19 min.) zijn een paar verborgen trucjes te zien die misschien nog nooit gebruikt hebt. Zoals je weet kan de camera een beeld maken maar het nooit zo zoals jij het zien hebt. Je zult de foto moeten helpen het zo te maken zoals jij het gezien hebt. Brian Matiash legt op voortreffelijke wijze uit hoe en vooral waarom je deze verborgen trucjes kunt gebruiken. Mijn advies is gewoon DOEN. Jou foto`s zullen beter er van worden.

Je hebt en bent aan het werk met Lightroom CC en dan wil je wel eens weten of er ook handige hulpjes er in staan. Ik mag melden, JA die zitten er ook in. Hier een aantal hulpjes die je helpen jou foto te verbeteren. Vijf dingen die je helpen.

Verbeteren van Foto`s ? Zouden maar wel iets weg poetsen uit de foto?

Is het wel oké om dit te doen? Ik zelf vind van wel. Het heeft wel degelijk nut hier tijd aan te besteden. Hier kun je zien dat Lightroom en Photoshop wel degelijk nut hebben. Thomas laat zien wat de waarden kon zijn als je storende objecten verwijdert uit een foto.

Transformatie in een mooi speeltje in Lightroom CC. Wat kun je er mee doen. Je kunt in de foto alles hiermee rechtzetten. Denk aan kerktorens waarvan je het idee hebt dat deze achterover vallen. Kan ook niet anders.. De torenspits is toch verder weg ! Je hebt tijdens het fotograferen de camera iets te scheef gehouden, waardoor het wateroppervlakte niet horizontaal is. En zo zijn er meer dingen te bedenken, en te zien in jou foto. Maar hoe kun je dit oplossen?