Deel 04

VOGELS OP DE FOTO!

Het is wel eens erg lastig om een vogels mooi op de foto vast te leggen. In deze uitlegfilm laat men u zien waar we zoal op moet letten.

Is het wel oké om dit te doen? Ik zelf vind van wel. Het heeft wel degelijk nut hier tijd aan te besteden. Hier kun je zien dat Lightroom en Photoshop wel degelijk nut hebben. Thomas laat zien wat de waarden kon zijn als je storende objecten verwijdert uit een foto.

Soms heb je het idee om een fotocollage te gaan maken. Dit wil je graag aan de muur hangen maar je weet niet zo goed hoe je dit kunt doen. Je hebt Photoshop, en je weet even niet hoe je dit kunt doen.

Hoe zit en werkt de Autofocus. Iedereen heeft in het begin, zeker bij een nieuwe camera ruzie met deze instelling. Geen scherpe foto kan heel vervelend zijn. Hier 8 oplossingen.

Je hoorde wel eens van het eerste en tweede gordijn met flitsen. Best een lastige materie. Hoe ga je er mee om, en vooral wat is het nut hiervan. In dit filmpje van bijna 8 jaar geleden wordt heel duidelijk uitgelegd hoe dit werkt. Het is het Nederlands.. Ook wel eens handig, toch.

GRAPPIG.

Dat je met Photoshop veel kunt, dat wisten we al. Maar snel shoppen is een kunst vorm. Maar zo kan het ook. Leuk om even te kijken.

GRATIS FOTOBEWERKEN.

Als je Lightroom en Photoshop te duur vind, kan dit een oplossing zijn.

HDR. MOET JE PROBEREN

Hier een complete uitleg hoe HDR werkt.         Ook is te zien hoe het in Photoshop werkt.              Probeer het eens.    

HDR UITLEG.

Soms is het licht zo beroerd dat je wenst dat de zon in een andere stand zou moeten staan. Het licht komt van de verkeerde zijde. Dan kan HDR een uitstekende oplossing zijn.

Fine Art samen HDR dat kan. Gary laat het je zien wat je moet doen.

Moeilijk is het niet.                                                Het wordt alleen maar leuker om te doen.

Ooit het idee gehad om jou fiets of motor vast te leggen op foto? Dit kun je op verschillende manieren doen. Denk hier bij aan HDR. fotografie. Klink ingewikkeld maar je zult zien dat dit best meevalt. Als je niet weet hoe je dit kunt doen, plaats ik voor dit onderwerp een aantal uitlegfilmpjes. Als het licht zo is dat je het lastig vind om de juiste instelling te doen, is HDR een mooie uitvinding. Experimenteren is super om te doen. Mike laat de in het eerste filmpje zien wat je hiermee kunt doen

............

Een goeie uitleg in het Nederlands is best heel prettig. En die hebben we dan ook voor jullie gevonden. Jeroen legt uit. Nu weet je zo hoe dit werkt.

Het volgende filmpje gaat iets verder in op dit onderwerp H.D.R. Het zal je zeker helpen deze materie te begrijpen. Colin Smith laat je zien hoe dit werkt.

Nu weet je alles over het maken van een HDR foto.  Hier onder nog een paar filmpje`s als je geen HDR foto gemaakt heb met jou camera. Het kan ook met 1 gemaakte foto. Hier heb je wel Photoshop voor nodig.

——-

Handige hulpjes in Photoshop.

……

Hier een leuk filmpje die je laat zien hoe simpel je Photoshop kun inrichten. Selecteer de onderdelen die je het meest gaat gebruiken. Hiermee maak je een fantastisch overzicht binnen Photoshop.

………………………………………….

Lagen, laagmaskers en aanpassingslagen zijn drie hele belangrijke dingen in Photoshop. Het stelt je in staat om vrij rigoreus dingen aan een foto te veranderen zonder dat je aan je originele foto komt. En je kunt dingen altijd in een later stadium weer terugzetten.

Als je het bovenstaande nog even niet helder is, kijk dan deze uitleg.

Laat de ogen nog meer knallen met deze kleuren tip. Leer wat je met blendmodes en de blend if optie kan doen in Photoshop.             Zeg dit je (nog) niks, dan is dit helemaal een aanrader!

In deze tutorial laat ik zien hoe je op een snelle en simpele manier de huid kunt verzachten in Photoshop. Dankzij deze manier blijven je portretten er natuurlijk en realistisch uitzien. Voor iedereen die niet met ingewikkelde manieren als ‘Frequency Separation’ en ‘Micro Dodge & Burn’ aan de gang wil gaan, is dit de perfecte manier. Goede resultaten die voor zowel beginners als gevorderden goed werken.

Je hebt wel eens rotzooi in de foto zoals regendruppels of sensor vervuiling. In dit filpje laat Nick Pace je zien hoe het werkt dit simpel te verwijderen. Pen en papier bij de hand en gaan.

Je kunt ook betere compositie foto’s in Photoshop maken. Ze worden mooier om naar te kijken. Maak jou comp. met Photoshop. Iedere fotograaf doet het zo.                              Let wel:  je knipt dan wel pixels weg. Dus de foto wordt kleiner. 

………..

Je hebt en bent aan het werk met Lightroom CC en dan wil