Deel 04

Is het wel oké om dit te doen? Ik zelf vind van wel. Het heeft wel degelijk nut hier tijd aan te besteden. Hier kun je zien dat Lightroom en Photoshop wel degelijk nut hebben. Thomas laat zien wat de waarden kon zijn als je storende objecten verwijdert uit een foto.

Soms heb je het idee om een fotocollage te gaan maken. Dit wil je graag aan de muur hangen maar je weet niet zo goed hoe je dit kunt doen. Je hebt Photoshop, en je weet even niet hoe je dit kunt doen.

Hoe zit en werkt de Autofocus. Iedereen heeft in het begin, zeker bij een nieuwe camera ruzie met deze instelling. Geen scherpe foto kan heel vervelend zijn. Hier 8 oplossingen.

Je hoorde wel eens van het eerste en tweede gordijn met flitsen. Best een lastige materie. Hoe ga je er mee om, en vooral wat is het nut hiervan. In dit filmpje van bijna 8 jaar geleden wordt heel duidelijk uitgelegd hoe dit werkt. Het is het Nederlands.. Ook wel eens handig, toch.

GRAPPIG.

Dat je met Photoshop veel kunt, dat wisten we al. Maar snel shoppen is een kunst vorm. Maar zo kan het ook. Leuk om even te kijken.

GRATIS FOTOBEWERKEN.

Als je Lightroom en Photoshop te duur vind, kan dit een oplossing zijn.

HDR. MOET JE PROBEREN

HDR UITLEG.

Soms is het licht zo beroerd dat je wenst dat de zon in een andere stand zou moeten staan. Het licht komt van de verkeerde zijde. Dan kan HDR een uitstekende oplossing zijn.

Ooit het idee gehad om jou fiets of motor vast te leggen op foto? Dit kun je op verschillende manieren doen. Denk hier bij aan HDR. fotografie. Klink ingewikkeld maar je zult zien dat dit best meevalt. Als je niet weet hoe je dit kunt doen, plaats ik voor dit onderwerp een aantal uitlegfilmpjes. Als het licht zo is dat je het lastig vind om de juiste instelling te doen, is HDR een mooie uitvinding. Experimenteren is super om te doen. Mike laat de in het eerste filmpje zien wat je hiermee kunt doen

Een goeie uitleg in het Nederlands is best heel prettig. En die hebben we dan ook voor jullie gevonden. Jeroen legt uit. Nu weet je zo hoe dit werkt.

Het volgende filmpje gaat iets verder in op dit onderwerp H.D.R. Het zal je zeker helpen deze materie te begrijpen. Colin Smith laat je zien hoe dit werkt.

Nu weet je alles over het maken van een HDR foto.  Hier onder nog een paar filmpje`s als je geen HDR foto gemaakt heb met jou camera. Het kan ook met 1 gemaakte foto. Hier heb je wel Photoshop voor nodig.

Je hebt en bent aan het werk met Lightroom CC en dan wil je wel eens weten of er ook handige hulpjes er in staan. Ik mag melden, JA die zitten er ook in. Hier een aantal hulpjes die je helpen jou foto te verbeteren. Vijf dingen die je helpen.

HOE UPDATE NIKON DSLR.

Ken je dit probleem ook? Je hebt een camera en je bent nieuwsgierig naar een update. Je hebt gekeken in jou camera, en je ziet dat er een update kan zijn. En dan komt het…. hoe krijg je het op een goeie manier in jou camera.

Steve Perry laat je zien hoe je dit het beste kunt doen. Gaat het voor jou niet op, kijk en ga op zoek op YouTube voor een nieuwe uitleg.

Speel zo nodig eerst kijken, en dan doen. 

Kijk hier onder:

HOE WERKT EEN POLARISATIE FILTER.

Soms weet je niet hoe het werkt met een polarisatiefilter. Wanneer wel of niet gebruiken. Hier een prima uitleg.

 

 

Deze keer laat ik je zien dat het simpel is om een foto te veranderen met een drama uiterlijk.

                                                                             Ook leuk om te proberen.

Soms weet je niet hoe hoog je de camera wilt of moet houden om een leuke foto te kunnen maken. Je probeert een spannende foto met een verhaal te maken. In deze film krijg je een aantal voorbeelden te zien waarin je de verschillen goed kunt zien. Op zoek naar de goede compositie. Veel succes.

Er zijn heel veel manieren om een foto te verscherpen. Maar deze komt niet zo vaak voorbij.

Er zijn geweldig hulpjes die je kunnen helpen om nog mooiere foto`s te maken.

Je wilt toch veel scherpte in jou foto terug zien. Van voor naar achteren.

Deze geeft een duidelijke uitleg.

IETS VERWIJDEREN UIT DE FOTO.

Ja ja,Dit kan met Photoshop heeft nieuwe hulpjes in versie 2020 zitten.

Content Aware Fill heet dit. Hier kun je jou foto nog iets strakker maken. Onzin die je niet wilt zien poets je er heel gemakkelijk er uit. In het Nederlands heet het ” vullen met behoud van inhoud”. Onze man die het weer voor je gaat uitleggen is Aaron Nace van “Phlearn.